Natuurgeneeskunde voor dieren

In de natuurgeneeskunde gaat men uit van de totaliteit van het dier: zowel aspecten van de huidige situatie (voeding, huisvesting, karakter, etc.) als uit het verleden (trauma, inenting, ziekte, etc.) kunnen de oorzaak zijn van huidige problemen.
Zo kan een huidprobleem bijvoorbeeld een uiting zijn van verkeerde voeding of (te veel) medicijngebruik, maar kan de oorzaak net zo goed te maken hebben met stress. Doel van de natuurgeneeskunde is nu om juist die oorzaak van het probleem te vinden en aan te pakken, waardoor de klacht ook niet meer terugkomt.

Geneeskracht vanuit de natuur

Tegenwoordig worden veel medicijnen in laboratoria gemaakt, waarbij enkele werkzame stoffen uit een plant worden geïsoleerd. Maar vaak is zo’n werkzame stof nog vele malen effectiever als het in het complete pakketje komt: zoals de natuur het gemaakt heeft! Ook blijkt in de praktijk dat er veel minder tot geen bijwerkingen zijn als de werkzame stof in zijn natuurlijke vorm wordt aangeboden.

Daarom gebruikt Serina in haar praktijk vrijwel alleen middelen die gemaakt zijn van de plant zelf. Dit kunnen bijvoorbeeld capsules zijn met het gedroogde kruid, homeopathische middelen, tinctuurdruppels (geconcentreerd plantenextract) of etherische olie.

Naast de natuurlijke middelen is het ook heel belangrijk om te kijken naar de huidige leefomstandigheden van het dier: krijgt het dier de juiste voeding, wordt hij voldoende fysiek en mentaal uitgedaagd en zit hij lekker in zijn vel? Pas als aan al dit soort omgevingsfactoren is voldaan kan het dier zijn balans vinden en genezen.

Therapieën

De therapievormen die Serina toepast zijn:

– Fytotherapie (kruiden)
– Bach-bloesems
– Homeopathie
– Aromatherapie
– Celzouten
– Massage
– Healing Touch for Animals
– TTouch 
– Reiki

De maatregelen die Serina adviseert kunnen bijvoorbeeld bestaan uit meer (gerichte) beweging of meer mentale uitdaging. 
Uiteraard hoort een voedingsadvies ook altijd bij het behandelplan. 

natuurgeneeskunde consult
tarieven consult
natuurgeneeskunde