Over Serina

In juli 2013 is Serina van Pomeren-Hilligers een natuurgeneeskundige praktijk voor dieren gestart. Eerst vanuit Almere en nu vanuit Hierden (Harderwijk) behandelt Serina dieren met uiteenlopende klachten op locatie. Een eigen praktijk starten in deze sector was voor haar geen vanzelfsprekendheid, ze heeft diverse afslagen genomen voor ze op deze plek terecht is gekomen.

Na een aantal (nuttige) omzwervingen kwam de studie Veterinaire Natuurgeneeskunde aan de Silverlinde te Breda op haar pad. Hiervan wist ze meteen dat dit de studie was waar ze zo lang naar had gezocht. In plaats van alleen naar de symptomen te kijken en deze te bestrijden zoals vaak in de reguliere (dier)geneeskunde gedaan wordt, wordt naar het hele dier gekeken om de oorzaak van de symptomen te achterhalen en deze vervolgens op een natuurlijke manier aan te pakken. Alle aspecten van het dier en zijn omgeving worden hierbij bekeken: van voeding tot training en medische geschiedenis tot een fysiek onderzoek.

Voedingsdeskundige voor honden

Voeding is een onderwerp dat altijd Serina’s interesse heeft gehad, zowel voor zichzelf als voor haar eigen honden. Het was dan ook een logische stap om als specialisatie de opleiding tot Voedingsdeskundige voor Honden bij Lotte Botter te gaan volgen. 

Het is Serina’s passie om zoveel mogelijk dieren op een natuurlijke manier weer in balans brengen. Je kan met zeer diverse problemen met je dier bij haar terecht: van fysieke klachten zoals eczeem, (chronische) diarree en bewegingsproblemen, tot gedragsproblemen zoals agressie en verlatingsangst.

Naast de studie aan de Silverlinde en de opleiding tot Voedingsdeskundige voor Honden heeft Serina ook meerdere cursussen gevolgd, waaronder Paarden Spiegelen bij Sonja Veltkamp, Reiki 1 en Healing Touch for Animals level 1 en 2. 

Natural Horsemanship

Bij de paarden maakt Serina daarnaast gebruik van Natural Horsemanship. Zij heeft bij Annemarie van der Toorn verschillende cursussen gevolgd en uiteindelijk ook examen gedaan.