• Tekenen

  Geschikte foto’s voor een tekening

  Wat leuk, je hebt besloten om een tekening te laten maken van je dier! Nu komt het lastige deel: welke foto kies je als voorbeeldfoto? Om je daarbij te helpen lees je een heel aantal tips in deze blog! 

  Over het algemeen geldt, hoe beter/mooier de voorbeeldfoto, hoe mooier/gedetailleerder de tekening wordt. Een spiegelreflex- of compactcamera geeft over het algemeen betere foto’s dan een telefoon, maar ook telefoonfoto’s zijn tegenwoordig vaak goed genoeg om te gebruiken. 
  Hierna volgen een aantal punten waar je op kunt letten bij het uitzoeken of maken van de perfecte foto. 

  Lees verder
  Reacties uitgeschakeld voor Geschikte foto’s voor een tekening
 • Natuurgeneeskunde,  Voeding

  Wolf of hond?

  Wolf of Wilderness, Wolf’s menu, Wolfsblut, Wolf’s Mountain, een greep uit de hondenvoermerken wiens naam insinueren dat onze trouwe viervoeters toch eigenlijk nog als wilde wolf gevoerd moeten worden. Maar wist je dat dit niet helemaal klopt?

  Lees verder
  Reacties uitgeschakeld voor Wolf of hond?
 • Natuurgeneeskunde,  Voeding

  Multivitamine voor pups

  Binnenkort krijg je een pup in huis, of je hebt je nieuwe huisgenootje net opgehaald. Om dat kleine pluizenbolletje te zien opgroeien tot een gezonde volwassen hond heb je natuurlijk goede puppybrokjes of puppy KVV gekocht.

  Om je pup nog wat extra bouwstoffen te geven, besluit je om ook een multivitamine voor dieren te kopen.

  STOP!
  Lees verder
  Reacties uitgeschakeld voor Multivitamine voor pups
 • Nestje 2022

  9 weken, de eerste is uitgevlogen

  Wat is het toch snel gegaan, de pups zijn nu 9 weken oud. Gisterochtend is Liefke naar haar nieuwe huisje vertrokken, morgen gaat Molly en woensdag Midas. Loke vertrekt zaterdag, dus we zitten gelukkig niet in één keer met een leeg huis.
  De socialisatie gaat onderhand uiteraard gewoon door, over komende week schrijf ik dan ook nog een blog en daarna is het voorlopig stil 😉  

  Lees verder
 • Nestje 2022

  8 weekjes

  De pups zijn nu 8 weken oud en je merkt dat ze er bijna aan toe zijn om naar hun nieuwe huisjes te gaan. Sommige dingen zijn nog een beetje spannend, zoals ’s avonds in het donker lopen, dan is het fijn als je dat nog een paar keer samen met mama kan oefenen! 
  Nog een weekje dat alle pups samen zijn, zondag vliegt de eerste uit en de rest volgt in de week daarna. 

  Lees verder
 • Nestje 2022

  7 weken (en 2 dagen)

  De laatste twee weken zijn aangebroken, wat gaat het toch weer snel! 
  Het is nu superdruk, staat er geen uitje van de pups gepland, dan komt er wel visite. Heel erg leuk en gezellig, maar ben blij als we daar weer een beetje rust in krijgen als ze weg zijn!
  Door alle drukte is het blog ook weer iets vertraagd, maar bij deze het verslag van afgelopen week. 

  Lees verder
 • Nestje 2022

  6 weekjes

  De pups hebben een lang en druk weekend achter de rug. De volgende autoritten zijn gemaakt, waaronder één van ruim een uur heen en weer terug, ze hebben voor het eerst echt op gras kunnen spelen en kennis gemaakt met een grote hond en een héle grote hond (ook wel paard genoemd).  

  Lees verder
 • Geen categorie,  Nestje 2022

  4 weken, ze krijgen praatjes

  De pups beginnen zich nu behoorlijk stoer te voelen. 
  Eerst durfden ze maar een metertje van de werpkist vandaan, nu doe je het hekje open en rennen ze meteen naar alle uithoeken van de kamer. 
  Als ze weer terug in de ren moeten, zijn ze het daar ook niet altijd mee eens en dit wordt dan met veel lawaai duidelijk gemaakt (zie filmpje verderop van James Bont). 
  Sinds een aantal dagen heeft Jikke ook door dat ze met de pups kan spelen, grappig om te zien dat ze dat op een heel andere manier doet dan Floortje (verderop filmpjes). 

  Lees verder