Nestje 2016

De pups zijn geboren!

20160522_102450En het is een vijfling! 3 reutjes en 2 teefjes.

Gisterochtend was Floortje meteen na het opstaan al hijgerig en ging ze telkens in haar mandje graven. Haar temperatuur was 36,8 graden, ietsje lager dan normaal (37,2 graden), maar niet echt overdreven laag. Ons vermoeden was dus dat de pups er wel binnen 48 uur zouden zijn.

Gisteravond om half 12 kondigden de eerste weeën zich aan, om half 1 braken de vliezen en 10 minuten later was daar de eerste pup al! Wel in een stuit, dus meteen even lastig voor Floortje. Na een beetje hulp kwam de pup er dan toch snel uit, een reutje (oranje bandje). De nageboorte duurde even en Floortje had niet door dat ze de navelstreng door moest bijten (geeft op zich niet). Wij waren dus bezig met de navelstreng afbinden en toen zag ik ineens nummer 2 al er uit liggen! Weer een reutje, blauw bandje.

Een half uurtje later kwam het eerste teefje (rood bandje), zij is de kleinste van het stel. Slechts 6 minuten later kwam reutje nummer 3, groen bandje, weer in stuit, maar zonder problemen.

Teefje paars liet daarna nog een tijdje op zich wachten, pas 1,5 uur later vond zij het tijd om de wereld eens te komen verkennen. Zij is ook de grootste.

De pups zijn niet zo groot, wel heel levendig en weten de melkbar goed te vinden. Vanochtend om 9 uur het hele stel nog een keer gewogen en ze waren allemaal een paar gram aangekomen. Ze krijgen wel preventief wat nutridrops. De pups zijn vrijwel helemaal zwart, een enkeling heeft een wit vlekje.

De geboortegewichtjes:

Reutje oranje – 125 gram

Reutje blauw – 124 gram

Teefje rood – 119 gram

Reutje groen – 158 gram

Teefje paars – 180 gram

Floortje is een heel lief moedertje, in eerste instantie was ze wat onhandig (ging als een broedse hen bovenop de pups liggen), maar ze wordt er al steeds handiger mee. Naar buiten wil ze eigenlijk niet, dat gaat echt luid jankend.

We zullen vanmiddag of morgen wat portretfotootjes maken.

 

naamloos-38   naamloos-59   naamloos-63   naamloos-64   naamloos-69   naamloos-70   naamloos-76   naamloos-86   naamloos-88

8 reacties

  • Miranda

    Van harte gefeliciteerd met de 5-ling. Echt heel goed gedaan Floortje. Ook felicitaties voor Cody. En weer een paar mooie kleinkinderen van onze Joey. Geniet er maar lekker van. De eerste paar dagen zullen nog spannend zijn maar daarna wordt het echt genieten.

  • Hanneke

    Gefeliciteerd! Zulke berichten zijn altijd fijn om te lezen. En wat kijkt Floortje tevreden!

  • Ramon en Rosanne

    Wat een prachtige foto’s van een trotse moeder ?! Ik kijk uit naar de portretfoto’s van de pups.