Nestje 2019

Floortje mag voor de 2e ronde!

Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat Floortje haar eerste nestje pups kreeg en wij vonden het nu tijd voor de 2e ronde! 
Bij de Markiesjes is het zo dat je elke keer een andere reu moet gebruiken (in verband met een kleine populatie en daardoor grotere kans op inteelt), dus een paar maanden geleden ben ik eens gaan kijken wat een leuke combi zou zijn.
 
De vorige keer hebben wij gebruik gemaakt van een helemaal zwarte reu, nu leek het ons leuk om voor bont te gaan! Hierdoor kwamen we bij Ezzo uit, een knappe bonte reu van ruim 4 jaar oud. Voor Ezzo worden het zijn eerste nakomelingen. 
 
29 september hebben we kennisgemaakt met Ezzo tijdens een wandeling in de bossen van Austerlitz. Het bleek een ontzettend leuke en lieve hond te zijn, wij waren verkocht! 

Toen begon het lange wachten op de loopsheid, deze stond pas voor januari gepland. Floortje hield zich netjes aan het schema, en werd 17 januari loops. Afgelopen woensdag kwamen de eerste signalen dat ze in haar vruchtbare dagen kwam, en donderdag 31 januari vond de eerste dekking plaats. Ezzo snapte eerst niet wat de bedoeling was, pas nadat we hem er meerdere keren op hadden gezet, begon het muntje te vallen hihi.

Vrijdag is Floortje voor de tweede keer gedekt, nu had Ezzo meteen door wat zijn taak was, en waren we binnen een half uurtje klaar. 
Op aanraden van Dory van de Markiesjesvereniging zijn we zaterdagochtend nog voor een derde dekking gegaan, haar ervaring was dat teefjes die al eens een nestje gehad hebben nog wel eens te vroeg de signalen van vruchtbaarheid geven. 
De dekking verliep wat minder vlotjes dan de vrijdag, voor ons het teken dat het nu genoeg is. 

De komende weken moeten we even geduld hebben, vorige keer liet Floortje na 2 weken haar eten staan, dus hopelijk doet ze dat nu weer! 
Over een week of 4/5 wordt er een echo gemaakt, dan kunnen we goed inschatten of en van hoeveel pups ze drachtig is. 
Tot die tijd fingers crossed!