Natuurgeneeskunde

Voorjaarsschoonmaak

paardebloem
.

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op en de vogeltjes fluiten. Het lijkt er nu toch echt aan te komen: Voorjaar!
Een goed moment om eens grondig rond te speuren en waar nodig schoon te maken en op te ruimen. Dit kan natuurlijk letterlijk, denk aan de voorjaarsschoonmaak in huis, maar ook qua gezondheid is het voorjaar een uitstekend moment om eens een ‘schoonmaak’ te houden. 

Deze schoonmaak van je lijf (of dat van je dier) noemen we ‘reinigen’ of ‘detoxen’. Tegenwoordig is vooral de term detoxen erg populair en verschijnen er tientallen nieuwe middelen hiervoor op de markt. Maar let op: ‘baat het niet dan schaadt het niet’ gaat zeker niet op voor een detox/reiniging! Dit kost het lijf behoorlijk wat energie en stel je eens voor wat er gebeurt als er ineens allemaal gifstoffen vrijkomen die normaal in bijvoorbeeld het vetweefsel opgeslagen zaten.

Het beste is natuurlijk om eerst met je (natuurgeneeskundig) therapeut te overleggen, voor je begint met de detox. Wil je toch graag zelfstandig beginnen met een detox, kies dan voor een mild middel en start alleen als je goed in je vel zit en niet verkouden bent o.i.d. (geldt ook voor je dier).

Een hele eenvoudige manier om jezelf of je dier te reinigen is het drinken van kruidenthee. Brandnetelthee werkt op de vochthuishouding in het algemeen en de nieren in het bijzonder. Paardebloemthee stimuleert zowel de nieren als de lever om actiever te werken en dus meer afvalstoffen uit te scheiden. Drink daarnaast extra water, zodat alles lekker ‘doorgespoeld’ wordt.

vita chlorofylWil je ook je darmen reinigen dan kun je kiezen voor Vita Chlorofyl. Dit is een middel dat heel mild reinigt en je veilig zelfstandig kunt gebruiken.

Meer weten of twijfel je of je (dier) een reinigingskuur aan kunt? Neem dan even contact op!