Nestje 2019

3 weken

Gisteren waren de pups 3 weken oud. De ontwikkeling gaat nu echt heel hard, je ziet ze met de dag groeien in hun vaardigheden.
Kunnen ze ’s ochtends alleen nog een paar wankele pasjes, zie je er ’s avonds ineens één een sprintje trekken! Afgelopen zaterdag (toen ze 2 weken en 2 dagen waren), had de eerste door dat je ook kunt spelen. Ontzettend aandoenlijk om te zien (filmpje verderop deze pagina). 

Afgelopen dinsdag heeft Dennis een kleine fotoshoot gedaan met de hondjes, eerst in de woonkamer en toen in de tuin. Nu gaat dat nog: doordat ze het toch wel spannend vonden bleven ze zitten waar we ze neerzetten, de volgende keer zal dat wel niet meer lukken haha! 
(klik op de foto voor een vergroting)

Het spul groeit verder lekker door, nu allemaal boven de 900 gram. Ook hebben ze allemaal hun eerste ontworming gehad. 

Van de week dachten we nog wel even dat Floortje een melkklierontsteking (mastitis) aan het ontwikkelen was, ineens reageerde ze als de pups bij een van de achterste tepels wilden drinken, op een gegeven moment ging ze zelfs grommen. De huid rondom de tepel was wel iets roder, maar verder niet echt opgezet of hard. Wel had Floor verhoging (38,9, voor haar is 37,5 normaal). 
Het gebied rond de tepel hebben we goed gemasseerd en er af en toe een pup aan gelegd. Later op de avond was haar temperatuur gedaald naar 38,4, en de volgende dag daalde die naar 37,5. Wat het ook was, het lichaam lijkt het gelukkig zelf te hebben opgelost! Ze geeft nu ook geen reactie meer als de pups aan die tepel drinken. 

Gistermiddag hebben we een klein stukje ren voor de kist gezet. Vooral Jip (geel) en Roze gaven aan dat ze daar wel aan toe waren. 
En inderdaad, dat waren ook de eerste twee die naar buiten kwamen! Alhoewel Paars ook meteen even kwam kijken. Joris (blauw) bleef gewoon lekker achterin de kist liggen slapen. Onderaan deze pagina staat een filmpje van dat moment. 

Een uurtje of 2 later zag ik tot mijn verbazing Blauw en Paars ineens in de ren met elkaar zitten te spelen! (op de foto hier rechts)

Gisteren ook weer even portretjes gemaakt van de pups:

En dan natuurlijk nog de filmpjes en wat andere leuke foto’s! 

2 reacties

  • Guia

    Wat moie foto’s!!!! Ik heb echt genoten! Wat vervelend voor Floortje! Gelukkig gaat het weer goed met haar! Forza Floortje!💪🐕💖 Knuffels voor de familie❤️❤️❤️💙💙