Nestje 2019

4 weekjes

Tijd voor de volgende update! De pups zijn nu 4 weken en voelen zich al heel stoer. Vooral Jip (geel) vindt dat de ren wel weg kan en wil graag de hele woonkamer tot zijn beschikking. Af en toe mogen ze even onder begeleiding los in de woonkamer, Jip en Roze vinden dat prachtig en ontdekken naar hartenlust, Joris en Paars vonden het eerst nog wat spannend en bleven dan dicht bij je. 
Ze wegen nu allemaal tussen de 1100 en 1200 gram. De tandjes zijn ook doorgekomen (dus niet meer zo fijn als ze in je vingers bijten….). 

Woensdag hebben de pups hun eerste (bewuste) autoritje gemaakt. Met zijn allen in de bench op de achterbank en Floortje er (aan de buitenkant) naast. In het begin was het wat spannend, maar daarna gingen ze gewoon spelen en slapen alsof er niks aan de hand was. 

In de auto
In de auto

We leggen steeds meer dingetjes in de ren ter verrijking, zoals wc rolletjes, verschillende soorten balletjes, knuffels, piepspeeltjes, een stukje kunstgras. Van de week ook een kattentunneltje gehaald bij de Action, dat blijkt een heerlijk slaapplekje te zijn!

Slapen in de kattentunnel

Vanochtend zijn de pups ook even voor het eerst in de ren in de tuin geweest. Ze vonden het al snel prima en gingen spelen, alleen Jip, die binnen de grootste mond heeft, vond het allemaal erg spannend! 

Floortje is nu duidelijk met de opvoeding begonnen, geweldig om te zien: neemt ze een botje mee en gaat daar uitdagend mee tussen de pups zitten, komen ze dichterbij gaat ze steeds harder grommen tot ze weer afdruipen. ‘Wat van mij is is niet van jou’. Zie (en hoor) het filmpje! 

Dennis heeft ook weer prachtige foto’s van de pups gemaakt, zowel de portretjes als los in de woonkamer. Ik kon niet kiezen, dus ik plaats ze gewoon allemaal 😉 

6 reacties

 • Lineke

  Wat weer genieten….de 8e of 9e foto van boven is helemaal schattig,waar ze elkaar kusjes lijken te geven!😍

 • Truus

  Wat een leuke foto s👍 ….
  Top hoor. En zo heb je onwijs gave herinneringen …

 • Corrie van Duren

  Prachtige pups. Ben blij dat je geen keuze kon maken uit de vele foto’s zodat wij ze allemaal kunnen zien!

 • Mieke van Ederen

  Een heel mooi stel pups afgelopen donderdagmiddag kunnen bewonderen. Heerlijke vrije knuffeltjes zijn ze. Heb genoten!