Nestje 2019

8 weken (en 5 dagen)

En toen was het zover… De eerste 2 pups zijn afgelopen weekend uitgevlogen, nr 3 vertrekt morgenochtend.
Het is nu al een stuk stiller in huis, gelukkig kunnen we ons straks volledig op de opvoeding van Jikke gaan focussen! 

Natuurlijk mag het verslagje van de laatste week niet ontbreken in het overzicht! 

Zaterdag 25 mei was ‘visitedag’. Zowel de baasjes van Jente, de baasjes van Sam en papa Ezzo kwamen langs. 
Ezzo vond zijn kids maar een beetje raar, hij negeerde ze maar een beetje.
Een familieportret was een behoorlijke uitdaging! 

Zondag was onze rustdag, om te zorgen dat de pups zich daar ook een beetje aan zouden houden zijn we nog wel even met ze naar het bos geweest ;-). Kinderwagen weer mee en af en toe een klein stukje lopen/rennen/spelen. Vonden ze prachtig! 

Op maandag stond wennen aan het fietsmandje op de planning. 
Met 2 pups tegelijk. Aan de ene kant was het spannend, maar ook wel weer heel interessant! Ook voor de twee pups die even thuis moesten blijven was het een leermomentje, vonden ze niet heel leuk! 


Donderdag hebben de pups voor het eerst kennis gemaakt met een kat. Deed ze niet zoveel, was vooral een beetje saai want de kat bleef maar gewoon zitten ;-). 

Vrijdagmiddag was vooral voor Jikke een inspannende middag: zij mocht in haar eentje (met Floor) mee naar mijn oma om daar de boodschappen te doen. 
Eerst spelen bij oma thuis, daarna mee naar het winkelcentrum en tenslotte nog naar de pannenkoekenboerderij, waar je dan ondanks de herrie heerlijk in slaap valt 🙂 

Ook heel trots op haar qua zindelijkheid: om half 4 bij oma op het gras geplast, en daarna pas weer om kwart voor 7 buiten bij de pannenkoekenboerderij! 

Ook op zaterdagochtend mocht Jikke aan de bak: de eerste les van de puppycursus begon voor haar! De allereerste keer dat ze zonder mama Floortje mee op pad ging. 
Ze deed het hartstikke goed, op de cursus was toevallig nog een ander Markiesje, daar mocht ze samen mee los (en nog een teckelpupje). In het begin een beetje spannend, maar later ging ze toch steeds zelfverzekerder op ontdekkingstocht. Op de terugweg in de auto hadden we geen kind meer aan haar… 

Rond het middaguur kwamen de nieuwe baasjes van Jente om haar op te halen. Floortje vond het allemaal prima, die was de hele dag al erg chagrijnig tegen de pups aan het doen, dus eentje minder kwam haar eigenlijk wel prima uit… 
’s Middags nog maar even lekker met Floor gewandeld en laten zwemmen, daarna kon ze er weer tegenaan en deed weer normaal tegen de pups!

Zondagochtend om kwart voor 8 werd Mast opgehaald, ik moest op tijd weg naar Zwolle, naar de verenigingsdag van de Markiesjesvereniging. 
Dennis heeft de rest van de dag op de 2 overgebleven pups gepast, teiltje water neergezet zodat ze een beetje konden afkoelen. 
Zoals gezegd wordt morgen Sam opgehaald, en dan kunnen we de spullen rustig aan gaan opruimen en ons met kleine Jikke gaan bezighouden!  

Uiteraard nog de portretjes en foto’s en filmpjes van afgelopen week:

2 reacties

  • Liesbeth van Leeuwen

    Super de filmpjes en foto’s maar dat zei ik zondag al.
    Nog bedankt voor de mooie lezing , fijn dat jij geen oogkleppen hebt.
    Open en met gezond verstand naar de natuur kijken en daar lering uit trekken.
    Bedankt Serina, groet en tot ziens, Liesbeth en poot van Yetske.