Nestje 2019

7 weken

De pups krijgen steeds meer praatjes en in plaats van een kwartiertje wakker en daarna 1,5 uur slapen, is het nu 1,5 uur wakker en een half uurtje slapen. Ons geduld wordt af en toe behoorlijk op de proef gesteld, als ze in de sloopmodus zijn (bank, stoelpoten en plintjes zijn niet meer veilig…) en verplicht in de ren moeten 😉 . Daar zijn ze het dan absoluut niet mee eens en dit laten ze met veel decibellen weten! 
Gelukkig zijn er ook genoeg momenten dat we ontzettend van ze genieten!

Zaterdag 18 mei zijn we met de pups naar Dennis’ ouders in Veenendaal geweest. Die hebben een heerlijk grote tuin en met het vorige nest was dat ook een erg leuk socialisatie-uitje. Het was prachtig weer en de pups hebben zich uitstekend vermaakt in de extra grote ren. Hoefden wij ook niet op te letten of ze niet aan de planten gingen knagen! 
De foto’s en het filmpje geven een goede indruk:

Op zondag kwam er wat visite, maar verder even een rustige dag voor de pups. Wel proberen we ze vrijwel elke dag even aan het lijntje mee naar buiten te nemen. 
Maandagmiddag kwam de chipper. Alleen Jente ging even piepen, de rest had er geen problemen mee! 

Woensdag hadden we een uitje naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Voldoende hulptroepen ingeschakeld (bij het vorige nest tot de conclusie gekomen dat met 2 personen 5 pups begeleiden geen succes is :p) en het was natuurlijk heerlijk weer. 
Pups allemaal in de kinderwagen, toen bij de geitjes eerst op de arm kijken en daarna nog even rondlopen. Fantastische socialisatie, mede door alle (kinder)handjes die de pups even wilden aaien. 

Donderdag zijn de pups getiterd bij Caspar Broekman in Amsterdam. De antistoffen tegen hepatitis en distemper waren zo goed als verdwenen, tegen parvo nog wel voldoende aanwezig. 
Aangezien parvo de belangrijkste is, is het advies om over 2 a 3 weken (per pupje een ander advies) gewoon de DHP enting te geven. En dan na een week of 4 nog een controle titer om te kijken of de vaccinatie is aangeslagen.  Meer weten over titeren? Ik heb er een blog over geschreven: https://www.serinavanpomeren.nl/zin-en-onzin-titeren-jonge-honden/

Vandaag, vrijdag, was ik onverwachts vrij, en Dennis hoefde pas om 14 uur richting werk. 
Wij dus een spontaan uitje bedacht: wandelen bij het Naardereng, pups mee in de kinderwagen (en af en toe een stukje los). Het baasje van halfzusje Noppes even een berichtje gestuurd, die woont daar om de hoek, en die ging ook graag mee. Een gezellig boel dus! 

Nadat de pups een paar uurtjes geslapen hadden, mochten ze zich nog even van hun beste kant laten zien, want Jettie Alberts kwam langs voor de nestkeuring.
Ze was erg te spreken over het nest, eigenlijk geen punten van kritiek :-). Hier en daar een iets te hoog aangezette staart, maar daar bleef het ook bij. 

Morgen weer een dag vol visite, en dan gaan we de laatste week alweer in! 

Voor de liefhebbers nog foto’s en filmpjes van afgelopen week, en uiteraard de portretjes:

Rustgevend hoor, puppy’s…. (Dit ging zo door voor ongeveer 3 kwartier)

Eén reactie