Nestje 2016

Bijna 8 weken oud

Past nog net met zijn allen in het mandje
Past nog net met zijn allen in het mandje

De laatste dagen zijn aangebroken, dit weekend vertrekken de meeste pups naar hun nieuwe huisjes. Zaterdag gaat Goof als eerste, zondag gaan Noppes en Pepper en maandag wordt Gijs opgehaald. Joepie blijft zoals gezegd nog een paar weekjes langer bij ons, het is dus gelukkig niet ineens helemaal leeg in huis. We zullen de pups gaan missen, maar zijn ook wel blij dat de rust weerkeert! Ze maken nu echt veel herrie en troep, en de slaapjes worden ook steeds korter. Je merkt dat de pups de ren nu zat zijn, ze willen er uit! Floortje is er ook klaar mee, die wil wel met de pups spelen, maar als ze herrie gaan schoppen komt ze bij mij op schoot steun zoeken. Ze laat ze wel nog steeds 2 of 3 keer per dag even een slokje drinken, maar snauwt ze daarna weg.

Afgelopen week hebben we natuurlijk ook niet stil gezeten, de pups hebben weer veel meegemaakt.

Maandag zijn we met ze naar Dierenkliniek Wulven in Houten geweest, daar zijn de pups getiterd en nagekeken. De dierenarts vond het hele mooie en gezonde pups 🙂 . De maternale antistoffen waren bij allemaal nog hoog genoeg, dus de vaccinatie was nog niet nodig. Netjes een aantekening in het paspoort gekregen: over 3 weken opnieuw titeren. Floortje ook meteen getiterd, die had alleen de 3 puppyentingen gehad, maar nog steeds voldoende antistoffen en zeker nog 2 jaar niet vaccineren 🙂 .

Dinsdagochtend is Noppes voor de 2e keer even proef wezen snuffelen bij haar nieuwe baasjes (die wonen maar 10 autominuutjes bij ons vandaan), je merkt dat ze zich daar echt heel stoer door voelt als ze terug komt. Een echte wereldreiziger 😉 .

’s Middags kwam Mieke voor de nestkeuring, allemaal een prachtig rapportje, één belovend en de rest goed belovend. En met de aantekening ‘zéér vrije pups’, kijk daar doen we het voor 😉 .

We proberen de pups nu ook regelmatig even in hun eentje (wel met Floortje) mee te nemen, als is het alleen maar naar het grasveld aan het einde van de straat. Het lopen aan het lijntje gaat al stukken beter, en stoepranden zijn ook geen afgronden meer. Ze doen allemaal keurig meteen een plasje als ze op het gras staan, de zindelijkheidstraining zal hopelijk dus meevallen voor de nieuwe baasjes!

Woensdagochtend ben ik samen met mijn moeder even naar de Maxis megastores geweest, er zit daar een hele grote dierenwinkel, we hebben Joepie toen meegenomen. Keurig stukjes meegewandeld en daarna lief op de arm, viel zelfs in slaap. Ze gaf er helemaal niets om dat haar broertjes en zus er niet bij waren (Floortje was wel mee). Op de terugweg in de auto ook diep in slaap 😉 .

Joepie moe terug in de auto
Joepie moe terug in de auto

’s Middags moest ik nog 1 hond uitlaten voor de uitlaatservice, mijn moeder was er nog steeds, dus we dachten, we nemen weer een pupje ‘alleen’ mee. Gijs (Gizmo) was nu de gelukkige, alhoewel, gelukkig… In tegenstelling tot zijn zusje vond hij het allemaal maar spannend, de hele tijd zachtjes piepen, maakte niet uit of hij gedragen werd of op de grond stond. Maar dat komt ook wel goed, hij heeft wat meer tijd nodig. De andere hond (een Franse Bul) vond hij dan weer helemaal niet eng.

Met Franse Bul Nelson
Met Franse Bul Nelson
Nelson denkt, wat moet ik hier nou mee
Nelson denkt, wat moet ik hier nou mee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdagavond hebben we 3 van de pups al even aan het fietsmandje laten wennen (steeds omstebeurt), de een vindt het prachtig, de ander wil eruit. Vanmiddag de andere 2 nog even.

Even naar het grasveld gefietst en daar laten rennen:

Gisteravond hebben de pups hun 2e kippennek gekregen, dat ging al een heel stuk beter dan de 1e keer, ze hadden nu duidelijk door wat de bedoeling was.

Niet verdergaan met de vingers aub
Niet verdergaan met de vingers aub
Goof
Goof
Iedereen een pup
Iedereen een pup

 

 

 

 

 

 

Worteltjes lusten we ook
Worteltjes lusten we ook
we blijven alleen rustig op schoot als er wat te knagen valt
we blijven alleen rustig op schoot als er wat te knagen valt
multitasken ;-)
multitasken 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu nog even genieten van het stel bandieten, wat zijn die 8 weken omgevlogen!

 

Eén reactie

  • Ramon en Rosanne

    Ik ben blij dat ik de pups nog even heb kunnen zien. Het zijn prachtige pups!
    De pups worden super goed gesocialiseerd door jullie. Wat boffen de toekomtige eigenaren!