Nestje 2019

Een week oud

De tijd vliegt, zo sta je pasgeboren puppy’s droog te wrijven, en zo is er alweer een week voorbij! 

De pups doen het allemaal super, vanochtend (dus toen ze technisch gezien 6 1/2 dag oud waren 😉 ) hadden 3 van de 4 al hun geboortegewicht verdubbeld!
Nummer 4 moet nog 4 gram groeien en dan heeft ze het ook verdubbeld. 

De gewichtjes zijn nu als volgt:
                                          geboortegewicht  –  gewicht nu
Geel                                           188   –  396
Roze                                          189    –  374
Blauw                                        170     –   367
Paars                                         178    –   370

De eerste dagen was het nog wel even zoeken voor Floortje wat de juiste dosering van het calciumsupplement was: Markiesjes zijn wat gevoelig voor eclampsie (calciumtekort tijdens de zoogperiode) en ook Floor had hier bij haar huidige en vorige nestje last van. Dit uit zich dan in hijgen, onrustig gedrag, graven, pups verstoppen (dat doet Floor gelukkig niet), en als je het niet behandelt uiteindelijk spierstuipen en mogelijk zelfs hartstilstand. Wel belangrijk om dus meteen wat aan te doen. 
Gelukkig hebben we nu de juiste dosering te pakken en is ze weer rustig!  

We merkten dat Floortje het ook al vrij snel ‘saai’ vond in de werpkist, ze wilde eigenlijk bij ons komen zitten, maar wilde ook haar pups niet in de steek laten. Dus tsja, dan is er maar één oplossing: alle pupjes mee op de bank ;-). 

Floor kan dan als ze wil de pups voeden en poetsen, maar meestal vindt ze het wel prima om ze gewoon lekker op of naast ons schoot te laten slapen. 
En wij vinden dat ook helemáál niet erg haha. 

Floortje is ook weer rustig haar oude leventje aan het oppakken: ze wil steeds verder wandelen en spelen wil ze ook weer regelmatig.  

Gisteren hebben we voor het eerst de nageltjes van de pups geknipt, pff, dat blijft toch wel een priegelwerkje. Gelukkig lagen de meesten te slapen en kon ik het doen zonder dat ze het merkten! 

Portretjes van het stel houden jullie nog even tegoed, die zullen we morgenochtend maken (Dennis is nu naar zijn werk en in je eentje gaat dat zo lastig….). 

6 reacties

 • Riemkje

  Hoi serina

  Prachtig om dit verhaal te lezen en de prachtige foto,s erbij te zien…een week vliegt voorbij…top dat ze het zo goed in gewicht doen…hebben de pups al namen…groetjes riemie en knuffel aan alle hondjes

 • Lineke

  Wat prachtig om te zien, zo leuk! We krijgen gelijk weer de kriebels om ook weer te gaan fokken.Maar helaas dat zit er nu niet meer in! Groetjes!!!

  • Serina van Pomeren

   Haha snap ik! Jullie zijn natuurlijk altijd welkom om een keertje te komen knuffelen 😉