Nestje 2019

Geboren!

Gisteravond zijn de pups geboren! 4 stuks, 2 reutjes en 2 teefjes, allemaal kerngezond :-). Floortje is weer een fantastisch moedertje en geeft superkwaliteit melk want ze waren allemaal al goed aangekomen. In dit blog het verslagje van de geboorte en natuurlijk puppyfoto's!

Bij hondjes is het meest betrouwbare signaal dat de bevalling er aan komt een daling van de lichaamstemperatuur. Floor haar temperatuur lag de laatste dagen steeds tussen de 37,1 en 37,5. Afgelopen dinsdag om 18 uur was haar temperatuur ineens 36,8 graden. Over het algemeen vindt dan binnen 12 tot 24 uur de bevalling plaats en Dennis bleef die nacht dus thuis van werk. Maar helaas, Floor was nog niet zover! Ze was wel hijgerig en af en toe aan het graven, maar daar bleef het ook bij. 

Woensdag overdag wisselden periodes van heftig hijgen en trillen elkaar af met periodes van rust en slapen. Om 18 uur, 24 uur na de temperatuursdaling, was er nog steeds geen verandering, dus toch maar even de dierenarts gebeld om te overleggen. Zij dacht dat het allemaal wel goed ging komen, maar het moest wel die avond gaan gebeuren anders moest ik nog even de dienstdoende dierenarts in de nacht bellen.
Op advies van Mieke heb ik Floor wat nutridrops en Puur Utero gegeven om de bevalling te stimuleren. Ook heb ik wat TTouches op Floor gedaan. 

Gelukkig werden we om 21 uur uit onze spanning verlost: de eerste weeën begonnen! Om 21.28 braken de vliezen en om 21.40 was daar de eerste pup. Een reutje, met het gele bandje. Onderaan de pagina vind je een filmpje van de geboorte van dit pupje.
Een half uur later om 22.17 kwam nr 2, een teefje, roze bandje.
Daarna was er een poosje rust. Helaas moest Dennis naar zijn werk, maar mijn ouders hebben bij de laatste twee pups geassisteerd.
Om 23.28 kwam het derde pupje, een reutje, blauw bandje, en slechts 10 minuutjes daarna het laatste pupje, een teefje, paars. Dus nog allemaal net op 3 april geboren ;-). 

De pupjes zijn allemaal zo goed als helemaal zwart, sommigen hebben nog een wit borstvlekje, wit kinnetje of wit teentje. 
De gewichtjes zijn veel meer gelijk dan bij het eerste nestje, daar lagen ze tussen de 119 en 180 gram, de gewichtjes van de pups nu zijn als volgt:
geel:         188 gram
roze:         189 gram
blauw:      170 gram
paars:       178 gram

Omdat we op de echo 5 pups gezien dachten te hebben, was het na de geboorte van de 4e pup nog een tijd spannend. Ik dacht wel nog wat te voelen in haar buik, maar na 3 uur was er nog steeds niks. Toen toch maar weer even de dierenarts gebeld, die zei dat we nog gewoon verder konden afwachten. 
De volgende ochtend nog steeds niks, Floortje was rustig en er leek niks meer te gebeuren, maar ik voelde nog wel af en toe wat in haar buik. 

Ik bleef maar twijfelen, dus zijn we toch maar even met Floor langs de dierenarts gegaan. Zij hebben gevoeld en konden niks vinden, waarschijnlijk was het Floortje haar nier die ik voelde! 
Wij weer gerustgesteld, nu kunnen we echt goed van het nestje gaan genieten! 

8 reacties