Nestje 2016

Het begin van een nieuw avontuur

Onze hond Floortje is een Markiesje. Een vrij onbekend ras, waar er nu ongeveer 1800 van zijn. Niet zoveel dus. Daarom wordt aan een ieder die een Markiesje koopt, gevraagd of hij/zij mee wil werken met de opbouw van het ras. In het geval van een teefje betekent dit dus: een keer een nestje fokken.

image-2016-03-23
Cody en Floortje

Mij leek dit al meteen heel erg leuk om eens mee te maken, en nu Floortje oud genoeg is (2,5 jaar) en wij de ruimte en tijd ervoor hebben, was het wachten op de loopsheid.

Via de fokadviescommissie hadden wij al een 3-tal geschikte reuen toegestuurd gekregen en onze keuze viel op Cody (stamboeknaam Cas), een knappe kerel van 4 jaar oud, ook erg sportief en een geweldig karakter.

Donderdag 10 maart was het dan zover, Floortje werd loops. Nu was het wachten op de vruchtbare dagen, want van de kleine 3 weken dat een teefje loops is, is ze maar een dag of 3/4 vruchtbaar. Afgelopen maandag gaf Floortje duidelijk te kennen dat ze er klaar voor was, dus meteen een afspraak gemaakt met de baasjes van Cody. Gisteravond (dinsdag 22 maart) hebben de twee geliefden hun eerste rendez-vous gehad, na een dik half uur van spelen, stoeien en aanprutsen was het dan eindelijk raak en hebben ze 10 minuten gekoppeld gestaan.

Vanochtend (woensdag 23 maart) togen we voor een tweede keer naar Cody en dit keer wist hij wat de bedoeling was en stonden ze na 10 minuten al gekoppeld voor 16 minuten.

Nu begint het ‘grote wachten’; over een week of 4/5 kunnen we pas zeggen of Floortje daadwerkelijk drachtig is. De uitgerekende datum zou dan zo’n beetje 24 mei zijn. We wachten af!

IMG_9117
Aan het uitdagen

Eén reactie