Nestje 2016

4 weken en heel wat grijze haren verder

Het is nu 4 weken geleden dat Floortje gedekt is en we kunnen met 95% zekerheid zeggen dat ze drachtig is!

20160419_105729
Zo zien we Floortje nu het meest, heerlijk relaxed in haar mandje

De eerste twee weken was Floortje heel erg hongerig, ze kon niet wachten tot ik haar bakje neerzette en ze aan kon vallen. Zelfs de doperwtjes in de groentevariant van Rodi at ze ineens op! Terwijl ze die normaal altijd heel netjes naast haar bakje neerlegt…. 😉

En toen, donderdag 7 april, liet ze ineens haar ontbijt staan… Ook hondjes hebben last van ochtendmisselijkheid. Na wat research kwamen we er achter dat haar moeder Skipper ook zo’n twee weken na de dekking haar ontbijt liet staan, goed teken dus!

Alleen begon hiermee onze eigen stressperiode…: niet alleen haar ontbijt laat ze staan, ook haar avondeten. Nu al gedurende bijna 2 weken, eet ze maar een paar hapjes na veel aandringen van onze kant. Met engelengeduld proberen we haar met een vorkje steeds een hapje vlees te laten eten. Tsja je moet wat proberen…
Ze krijgt misschien een kwart binnen van wat ze normaal gesproken eet, en dat terwijl nu juist zo’n beetje de hoeveelheid voer opgevoerd zou moeten worden. Gelukkig had ze nog een redelijk vetlaagje aan het begin, dat is nu dus wel weg… Qua gewicht is ze nog niets veranderd.
Het enige wat ze op dit moment echt lekker vindt, zijn gedroogde kipfilets. Hier krijgt ze er dus maar wat vaker eentje van en om toch de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, krijgt ze nu tweemaal daags een pipetje met multivitamine voor honden.

Verder slaapt Floortje veel en wil ze eigenlijk niets van andere honden weten. Ze negeert ze en als ze te opdringerig doen, krijgen ze een gegilde snauw naar hun kop.
Haar tepeltjes zijn ook beduidend groter geworden.

We hopen dat de ‘niet-eten-periode’ nu weer heel snel om gaat slaan in een ‘ik-heb-bere-honger-periode’, zodat we zelf ook weer iets meer kunnen ontspannen 😉 .

3 reacties

 • Ramon en Rosanne

  Dat klinkt hoopvol! We blijven doorgaan met duimen. Vervelend dat ze nu even slecht eet, maar binnenkort vraagt ze misschien wel om een extra bak met eten :).
  Dora krijgt morgen de instructie om haar zusje Floortje met rust te laten…

 • Mariska en emma

  Hoi Serina, wat een teefje al niet moet doorstaan?. Voor Cody was t stuk makkelijler. Goed om te horen dat ze nu meer eetlust krijgt. Hoop dat t inderdaad goed doorzet t vele eten. Groetjes

 • Miranda

  Wat fijn dat je nu eigenlijk echt ervan overtuigd bent dat Floortje drachtig is. Ik ben er super trots op dat Joey weer opa wordt. Zijn lijst met nakomelingen wordt steeds langer. Geniet straks van de pups en hopelijk een voorspoedige bevalling. Gr Miranda van den Broek en een poot van opa joey