Nestje 2019

5 weken

Met ietsje vertraging weer het verslagje van afgelopen week. 
De pups hebben weer van alles nieuws meegemaakt, de grootste verandering is dat ze sinds een week ook vast voedsel krijgen. Vorige week zaterdag zijn we begonnen met hun eerste hapje, gestoomd vlees van Farmfood (Fresh Menu zakjes). Dit vonden ze allemaal wel lekker.

De dagen daaropvolgend hebben we dit uitgebreid naar 2x per dag, toen 3x per dag en nu krijgen ze 4x per dag te eten.
We variëren met gestoomd vlees van Renske (en nog steeds van Farmfood), puppybrokjes van Renske en sinds vandaag krijgen ze ook KVV, van Energique Puppy. 
Af en toe een klein snackje gaat er ook al bij ze in!  

Gelukkig is het ook weer wat beter weer geworden, we hebben nu de ren in de tuin staan en daar hebben ze regelmatig even buitenspeelpret. 
Floortje vindt het nu ook prachtig om met de pups te spelen, vooral in de tuin gaat ze helemaal los, zie ook het filmpje onderaan. 
Verder laat ze ze nog af en toe drinken, dat doet ze staand, liggend voeden zit er niet meer in. 
Floor slaapt nu ook weer de hele nacht boven, een enkele keer gaat ze nog even tussendoor bij de pups kijken, maar de meeste nachten slapen die nu ook gelukkig door! 

Zoals jullie weten ben ik voorstander van zo min mogelijk chemische troep in een puppylijfje stoppen. Met 2,5 week hebben we de pups wel 'gewoon' ontwormd, maar nu het tijd was voor de volgende ontworming heb ik eerst hun ontlasting laten onderzoeken bij VPL Het Woud (www.wormbestrijding.nl). Geen wormeneitjes gevonden dus de pups hoeven nu niet ontwormd!

Komende tijd gaan er natuurlijk steeds meer uitjes voor de pups plaats vinden, om alvast rustig te beginnen had ik ze gistermiddag meegenomen naar de bestuursvergadering van mijn dansschool. 
Eerst even 20 minuutjes in de auto (ze sliepen toen we de snelweg op reden) en daarna daar de ren opgezet. Ook even los gelopen daar binnen, ze gedroegen zich alsof ze er al jaren kwamen! Niks spannends aan hahaha. Toen wij gingen vergaderen gingen ze lekker liggen slapen. 

De nieuwe baasjes waren natuurlijk al bekend, maar nu weten we ook definitief wie welk pupje krijgt:

Reutje blauw, Joris, gaat naar een jong stel in Utrecht en gaat Sam heten.

Reutje geel, Jip, gaat naar Amsterdam, hij gaat op een woonboot wonen en zal Mast gaan heten.

Teefje paars, Jente, gaat naar een gezin met volwassen kinderen in Zwolle en blijft Jente heten.

Teefje roze, Jikke, blijft bij ons wonen en houdt uiteraard de naam Jikke!

En nog de foto’s en video’s van deze week:

2 reacties