Geen categorie,  Nestje 2022

4 weken, ze krijgen praatjes

De pups beginnen zich nu behoorlijk stoer te voelen. 
Eerst durfden ze maar een metertje van de werpkist vandaan, nu doe je het hekje open en rennen ze meteen naar alle uithoeken van de kamer. 
Als ze weer terug in de ren moeten, zijn ze het daar ook niet altijd mee eens en dit wordt dan met veel lawaai duidelijk gemaakt (zie filmpje verderop van James Bont). 
Sinds een aantal dagen heeft Jikke ook door dat ze met de pups kan spelen, grappig om te zien dat ze dat op een heel andere manier doet dan Floortje (verderop filmpjes). 

Je merkte gelijk aan de gewichtjes dat we vorige week de ren hadden neergezet: dat was blijkbaar toch wel spannend en kostte energie, ze waren de volgende dag allemaal maar iets van 10-15 gram aangekomen. Gelukkig compenseerden ze dat de dag er na, toen waren ze allemaal tussen de 50 en 60 gram aangekomen! 
Met 3,5 week oud hebben we ze voor de eerste keer ontwormd. Het viel mee qua knoeiboel dit keer! Het is vloeibaar (roze) spul en dat wil nog wel eens overal en nergens terecht komen, maar of de pups vonden het niet zo vies als de vorige nestjes, of we worden er gewoon zelf handiger mee 😉 

Sinds 2 dagen groeit Groen niet zo heel veel meer (10 gram per dag) en vandaag was Roze ook maar iets van 8 gram aangekomen. We gaan daarom vandaag beginnen met het eerste hapje. 
Voor Jikke lijkt dat ook beter, die is erg moe en kan het bijna niet bijbenen. Ze krijgt nu 5x haar normale dagportie (verdeelt over 4 maaltijden) en extra (gezonde) snackjes, maar blijft mager. Ideaal gezien had ik gewacht tot de pups 5 weken waren, maar als het niet meer gaat dan gaat het niet 😉 
Hoe ze het eerste hapje vonden lezen jullie in de volgende blog! 

De gewichtjes:

Bont – geboorte 236 gram – nu 1350 gram (572%)
Groen – geboorte 187 gram – nu 1165 gram (623%)
Roze – geboorte 230 gram – nu 1215 gram (528%)
Paars – geboorte 195 gram – nu 1200 gram (615%)

3 reacties

  • Peter Smit

    Onvoorstelbaar hoe snel ze zich ontwikkelen als je dit vergelijkt met een week geleden. Ontzettend gaaf om te zien! En wat een prachtige hondjes worden het!

  • Ramona

    Heerlijke koppies 😍
    Zo leuk dat je dit allemaal bijhoudt!
    Ben ook verliefd op mama en oma! Vind het zo mooi hoe Floortje jou aankijkt tussen het spelen door.