Nestje 2022

6 weekjes

De pups hebben een lang en druk weekend achter de rug. De volgende autoritten zijn gemaakt, waaronder één van ruim een uur heen en weer terug, ze hebben voor het eerst echt op gras kunnen spelen en kennis gemaakt met een grote hond en een héle grote hond (ook wel paard genoemd).  

Afgelopen donderdag hadden de pups hun eerste echte uitje met de auto: mee naar de dansschool. Dat is een prima socialisatie-opwarmertje, de ren daar opgezet en er zelf de hele tijd bijgebleven terwijl iedereen ze even kwam knuffelen. Onder begeleiding nog even los rondgelopen in de kantine, Loke stapte rond alsof hij daar al jaren komt! 
De autorit op de heenweg was voor de zwartjes al geen probleem, bonte Loke zat toen nog wel wat te piepen. 
Op de terugweg waren ze allemaal helemaal knock-out 😉 

Vrijdagmiddag kwam de chipp(st)er. Eerst een swabje met een wattenstaaf voor het DNA profiel en daarna de prik met de chip. Het viel mee hoeveel commentaar ze daarop hadden, eigenlijk alleen Molly die echt liep te jammeren. Maar geen van allen echt aan het krijsen.  

Vorige week was dat trouwens nog niet bekend, maar Molly haar roepnaam blijft gewoon Molly! Super leuk dat de toekomstige eigenaren deze naam aanhouden 🙂 

We proberen de pups nu regelmatig even mee te nemen aan het lijntje naar buiten. Zaterdag kwamen we toevallig buurhond Lotte tegen, een hele zachtaardige labrador. Ideale socialisatie voor de pups! Zie ook het filmpje. 
Ze hadden vorige week maandag al even kennis gemaakt met Markiesje Joepie, waar Midas bij gaat wonen. Dat verliep prima, Joepie hanteerde vooral de ‘negeer-strategie’ 😉 

Op zondag 1e Paasdag hadden de pups een serieus avontuur op de planning staan: mee naar mijn tante die op een boerderijtje woont net buiten Heerde. 
Eerst een uur in de auto -geen enkel probleem meer- daarna daar een grote ren in de tuin opgezet en toen kon het feest beginnen. Dit was voor de pups de eerste keer dat ze echt gras onder de pootjes hadden: het uitlaatveldje hier aan het einde van de straat vermijd ik liever nog even (onderaan uiteraard een filmpje van dat moment). 
Nou dat was natuurlijk hartstikke leuk. Na een hele tijd gespeeld te hebben vielen ze allemaal in de schaduw in slaap. 
Later in de middag hebben we ze allemaal even aan het lijntje meegenomen door de tuin en ook nog op de arm met het paard van mijn tante kennis laten maken. Waren ze niet heel erg van onder de indruk. Daarna was het batterijtje wel weer leeg en hebben ze heerlijk geslapen. 
Dennis heeft uiteraard van de gelegenheid gebruik gemaakt om mooie foto’s te maken van de pups in de tuin, dat zagen jullie vast al aan de andere setting van de portretjes! 

Tenslotte nog de gewichtjes uiteraard, de pups beginnen nu eindelijk hun bakjes helemaal leeg te eten. Eerst lieten ze de helft steeds staan, maar ze groeien wel zo’n 50 gram per dag. Dus blijkbaar geeft Jikke ineens weer heel veel melk. 

Loke (Bont) – geboorte 236 gram – nu 2035 gram (862%)
Midas (Groen) – geboorte 187 gram – nu 1775 gram (949%)
Liefke (Roze) – geboorte 230 gram – nu 1780 gram (774%)
Molly (Paars) – geboorte 195 gram – nu 1682 gram (863%)

4 reacties