Nestje 2022

7 weken (en 2 dagen)

De laatste twee weken zijn aangebroken, wat gaat het toch weer snel! 
Het is nu superdruk, staat er geen uitje van de pups gepland, dan komt er wel visite. Heel erg leuk en gezellig, maar ben blij als we daar weer een beetje rust in krijgen als ze weg zijn!
Door alle drukte is het blog ook weer iets vertraagd, maar bij deze het verslag van afgelopen week. 

Na het drukke Paasweekend hadden de pups op dinsdag en woensdag een soort van rustdag. Geen uitjes, wel visite 😉 

Op donderdag hebben we de pups voor het eerst meegenomen naar het bos. Hiervoor kiezen we een rustig losloopgebied uit met brede overzichtelijke paden, dan kunnen we zowel de pups goed in de gaten houden en ook of er andere honden aankomen. 
De pups gaan dan eerst met z’n allen in de wandelwagen en op een rustige plek mogen ze lekker rennen. Dat vonden ze een groot festijn, zie het filmpje! 
Tussendoor weer even in de wagen en dan nog een stukje rennen en snuffelen. 
Op de terugweg onszelf op koffie getrakteerd, op het terras hadden we uiteraard ook de nodige bekijks met een wagen vol puppy’s 😉 
De pups waren op dat moment al gevloerd, lagen heerlijk te slapen. 

Vrijdagochtend hadden we een uitje voor onszelf gepland, zonder puppy’s: naar de Keukenhof 🙂 
Dennis was daar nog nooit geweest en voor mij was het ook weer een aantal jaar geleden. Heerlijk om even niet met de pups bezig te zijn. Floortje en Jikke mochten ook gezellig mee, de pups kunnen prima een paar uurtjes alleen thuis blijven (de camera staat dan aan, kunnen we het in de gaten houden). 

Zaterdag was vooral voor Midas een spannende dag: die mocht mee op visite bij zijn toekomstige baasjes! Zij hebben zoals jullie weten een teefje uit het eerste nest van Floortje en wonen in Amsterdam, een klein half uurtje rijden. Om Joepie en Midas alvast aan elkaar te laten wennen was Joepie vorige week al een keertje bij ons geweest (zie vorige blog) en nu mocht Midas (samen met Floortje en Jikke) mee naar Joepie’s huis. 
Eerst even in het parkje vlakbij een klein rondje gelopen met de honden en daarna met zijn allen naar binnen. Ging prima, Joepie vond het op zich wel interessant dat Midas er was. Af en toe werd er natuurlijk wel gegromd, vooral als hij probeerde haar hertengewei of bal af te pakken. Maar dat gaat wel goed komen. 
Op een gegeven moment werd Midas moe en ging toen heel lief zelf in het kleine benchje liggen dat ik had meegenomen. Daar heeft hij de rest van de avond in liggen slapen. 
Bij thuiskomst voelde hij zich volgens mij heel stoer! 

Op zondag had ik wedstrijd met Floortje. Ik was om 17 uur thuis en het was nog heerlijk weer, dus wij de pups in de bench gedaan en in de auto en naar een ander stukje bos gereden. Konden ze nog even lekker hun energie kwijt. Floortje en Jikke hadden blijkbaar ook nog wat energie te veel, die gingen ook helemaal los! Uiteraard weer een filmpje van gemaakt. 

Maandagmiddag stond de trip naar de dierenarts op de planning. 
Eerst werd van alle pups wat bloed afgenomen uit een pootje voor de titerbepaling. Dat ging gelukkig best goed, bij het eerste nest van Floortje was dat bloed afnemen een behoorlijk drama, maar hier was het alleen bij Molly even lastig. Bij haar lukte het linkervoorpootje niet, maar uit het rechter ging het vlot. 
Daarna kregen de pups eerst een gewone check en vervolgens nog een chiropractische check. Dat vond ik vooral voor Loke wel belangrijk, aangezien ik aan zijn poten heb moeten trekken bij de geboorte. 
Bij alle pups was er wel een klein dingetje te vinden, niets ernstigs maar fijn dat dat nu gelijk kon worden verholpen, voordat het later voor problemen kan gaan zorgen. 
Loke had inderdaad de meeste blokkades, maar viel nog reuze mee. 
De pups waren ook bij de dierenarts heel relaxed, ze vonden dat gefriemel best wel lekker. De dierenarts en assistente vonden de pups ook helemaal leuk, ‘goed gelukt’ kregen ze als predicaat 😉 
Nadat Jikke en Floortje een check hadden gehad (ook allebei goed, mag met Jikke weer rustig de behendigheidstraining gaan opbouwen), was de titeruitslag bekend. 
Allemaal voor Parvo nog voldoende antistoffen, voor distemper en HCC eigenlijk niet echt meer, maar aangezien Parvo de belangrijkste is, is het advies over 3 weken weer titeren. 
Alle pups weer ingeladen en terug naar huis, want de volgende visite stond alweer bijna voor de deur. Je zou denken dat de pups na zo’n inspannende activiteit wel even moe zouden zijn, nou mooi niet dus. Er werd nog behoorlijk door de kamer geracet toen de visite er was. 

Vanmiddag hadden de pups weer een buiten-uitje: naar de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Helaas was de boerderij zelf gesloten, dus geen koffie voor ons, maar de geitjes stonden in de wei, dus daar konden de pups wel mee kennismaken. 
Vonden ze weer heel normaal en interessant. Alhoewel de plantjes eigenlijk interessanter waren haha. 
Daarna nog een klein stukje gewandeld en toen vielen ze in de wagen weer lekker in slaap. 

Het wekelijkse gewichten-overzicht:

Loke (Bont) – geboorte 236 gram – nu 2430 gram (1030%)
Midas (Groen) – geboorte 187 gram – nu 2100 gram (1123%)
Liefke (Roze) – geboorte 230 gram – nu 2050 gram (891%)
Molly (Paars) – geboorte 195 gram – nu 1900 gram (974%)

Net als met het vorige nest heb ik in plaats van gelijk de tweede ontworming te geven, eerst de ontlasting laten onderzoeken op wormen(eitjes). 
Hiervoor stuur je wat ontlasting van alle pups op naar het lab en vaak de volgende dag heb je al de uitslag. 
Alles schoon, dus ontwormen is nu niet nodig!

2 reacties

  • Guia

    Het is altijd zo leuk jouw verhaal te lezen😊!! En dan zo mooie foto’s!! 🤗💐🤗💐🤗💐🤗

  • Truus

    Het is inderdaad iedere keer weer een genot om de blog te lezen!! 😁
    Wat worden ze groot en vooral wat krijgen ze een praatjes 🤣