Nestje 2022

8 weekjes

De pups zijn nu 8 weken oud en je merkt dat ze er bijna aan toe zijn om naar hun nieuwe huisjes te gaan. Sommige dingen zijn nog een beetje spannend, zoals ’s avonds in het donker lopen, dan is het fijn als je dat nog een paar keer samen met mama kan oefenen! 
Nog een weekje dat alle pups samen zijn, zondag vliegt de eerste uit en de rest volgt in de week daarna. 

Afgelopen woensdag, op Koningsdag, mochten de pups weer gezellig mee naar het bos bij Huizen (Naardereng). Een kennis met een grote hond (kruising Border Collie) ging ook mee. Bo heeft vorig jaar zelf een nestje gehad, dus wist in principe wel hoe je met pups om moet gaan. 
Ze vond het eerst wel interessant, maar na wat besnuffelen werden de pups verder voornamelijk genegeerd haha. 
Onderweg kwamen we nog een paar keer grote – en vriendelijke – honden tegen (we checken altijd eerst even bij de eigenaren of hun hond wel met pups overweg kan), dus dat was een goede socialisatie voor de pups.
Naderhand nog even op het terras gezeten, inclusief springkussen en luide muziek, daar sliepen de pups gewoon doorheen.  

Vrijdagavond na het eten gingen we nog even met de pups naar kasteel Groeneveld. Eerst hebben ze heerlijk gespeeld (ook met Floortje) en daarna een stukje in de wagen. Verderop nog even los en gingen ze weer lekker rennen… alleen gingen er 2 zo hopla de sloot in 😅. De zwemreflex zat er goed in, helaas zwommen ze van de kant af in plaats van er naar toe. Dus Dennis twijfelde geen moment en stapte het water in (gelukkig was het maar iets van 30 cm diep). De tuigjes kwamen nu wel van pas om de pups makkelijk uit het water te hijsen. 
Daarna snel in een handdoek gewikkeld (we hadden er gelukkig twee in de wandelwagen liggen) en de pups drooggewreven terwijl we terugliepen naar de auto. Daar hadden we nog een extra handdoek, dus konden ze ingepakt op schoot mee terug naar huis. Thuis nog even lekker vertroeteld in een warm dekentje op schoot en daarna speelden ze weer alsof er niks gebeurd was. 

Een vast uitje in ons socialisatie-programma is een tripje naar de ouders van Dennis in Veenendaal, dat stond afgelopen zaterdag op de planning. Zij hebben een heerlijk grote tuin, voor de pups een waar speelparadijs! 
Eerst hadden de pups de halve tuin tot hun beschikking, maar na het eerste rennen en spelen waren de rozenstruiken wel heel leuk om op te kauwen, dus toch maar hun speelruimte iets kleiner gemaakt 😉 
Zo apart om te zien dat Floortje de pups thuis constant af loopt te snauwen en als we dan ergens anders zijn gaat ze er als een gek mee spelen! 
Dennis kon ook weer mooie foto’s van de pups maken daar, zie onderaan dit blog. 

Op zondag mochten de pups mee naar het lease-paard van mijn zusje. Hij is helemaal gek op alles wat klein en pluizig is, dus met de puppy’s was hij helemaal blij. 
De pups vonden het aan de ene kant wel heel interessant, maar aan de andere kant toch ook wel een beetje spannend, zo’n groot paard. Ze wilden nog wel de hele tijd snoepjes aannemen, een goede graadmeter of het niet té spannend voor ze is. 
Om stoom af te blazen mochten de pups daarna nog even los in de longeerbak. Ukje de Cairn Terrier, vriendinnetje van Jikke en Floortje, was er ook gezellig bij. 

Deze week staan er nog een aantal uitjes op de planning, waaronder een paar uitstapjes voor de pups los van elkaar. 
Zo mocht Molly vanmiddag even mee naar de dierenwinkel. Daar liep ze heel parmantig rond en iedereen moest haar natuurlijk even aaien. 
Morgenmiddag staat de nestkeuring op de planning, eens kijken wat voor rapportje ze krijgen! 

De gewichtjes:

Loke (Bont) – geboorte 236 gram – nu 2680 gram (1136%)
Midas (Groen) – geboorte 187 gram – nu 2350 gram (1257%)
Liefke (Roze) – geboorte 230 gram – nu 2325 gram (1011%)
Molly (Paars) – geboorte 195 gram – nu 2115 gram (1085%)

3 reacties

 • Truus

  Leuk om de wekelijkse updat weer te lezen!! 🙂
  Bo heeft ook van de wandeling genoten met Floortje, Jikke en de kids!!
  Wat worden ze toch snel groot en beginnen ze aan hun eigen leventje!
  Jikke mag trots zijn op haar kroost (en haar baasjes ook), want het zijn lieve en stabiele wezentjes geworden!! 🥰😃

  • Trijnie JAGER BRANDS

   Prachtig verslag ik wens voor alle pups een prachtige toekomst en veel plezier bij de nieuwe baasjes en voor de nieuwe baasjes geniet ervan