Nestje 2022

9 weken, de eerste is uitgevlogen

Wat is het toch snel gegaan, de pups zijn nu 9 weken oud. Gisterochtend is Liefke naar haar nieuwe huisje vertrokken, morgen gaat Molly en woensdag Midas. Loke vertrekt zaterdag, dus we zitten gelukkig niet in één keer met een leeg huis.
De socialisatie gaat onderhand uiteraard gewoon door, over komende week schrijf ik dan ook nog een blog en daarna is het voorlopig stil 😉  

Dinsdagochtend mocht Liefke mee voor haar solo-uitje. Naar de Maxis winkels bij Muiden. Eerst even op de arm een kledingwinkel in en daarna rondsnuffelen in de dierenwinkel. Ze vond het nog een tikkie spannend, liet aan iedereen weten dat ze er was, maar deed het verder supergoed. 

Dinsdagmiddag vond de nestkeuring plaats. De pups worden dan door de rasvereniging alvast gekeurd voor een eerste indruk. Als de hondjes 1,5 jaar oud zijn krijgen ze hun ‘echte’ keuring, dan wordt er gekeken of ze geschikt zijn voor de fok. 
De pups waren allemaal heel relaxed en lieten alles gewillig toe, ook al moesten ze ineens op tafel staan of ondersteboven op schoot terwijl er iemand aan je oren trekt. 
De pups kregen allemaal prachtige rapportjes, er was weinig op ze aan te merken! Klik hier om de rapportjes te lezen! 

Woensdagochtend mochten de pups weer even lekker mee naar het bos. 
Donderdagochtend ging Loke voor het eerst alleen mee op pad. Bij de dierenwinkel had ik niks meer nodig, dus gekozen om een stukje in het bos vlakbij ons huis te wandelen. Eerst even aan de lange lijn, maar toen dat goed ging mocht hij gewoon weer los. Grappig om te zien dat stoere Loke dan ineens toch behoorlijk aan mama Jikke vastgeplakt zit! Filmpje hieronder 🙂 
Donderdagmiddag was ‘knuffelmiddag’: mijn ouders, oma en zusje kwamen op visite om alle pups samen nog een laatste keer te bewonderen. Heerlijk de hele middag in de tuin kunnen zitten! 
Vrijdagmiddag gingen we samen met vriendin Bo (de kruising border collie) wandelen in het Baarnse Bos. Het was behoorlijk warm, je ziet goed welke foto’s Dennis daar gemaakt heeft aan alle hangende tongetjes 😉 

Zaterdag ging ik als toeschouwer een paar uurtjes naar de finale van de TeamWinterCompetitie (behendigheid). Aangezien Liefke ook de behendigheid in gaat, leek het me een mooi socialisatiemoment om haar daar mee naar toe te nemen! Dan kon ze het nog rustig met mama Jikke samen bekijken. 
Ze had eerst wel wat commentaar (piepen en keffen), maar vond het verder eigenlijk helemaal niet zo spannend. Ook de andere honden die daar liepen vond ze niet eng, fijn om te merken! Op een gegeven moment was ze moe en viel ze op schoot in slaap. 

Zondag was voor Liefke de grote dag aangebroken dat ze naar haar nieuwe baasjes ging. Om 11 uur stonden die voor de deur, eerst nog even koffie gedronken in de tuin en daarna het papierwerk geregeld. 
Toen vertrok de kleine dame richting Friesland, het afscheid ging uiteraard met een lach en een traan. Onderweg in de auto viel ze binnen een mum van tijd in slaap en de kennismaking met de andere Markiesjes op haar nieuwe woonadres ging nog veel beter dan verwacht! Ze voelt zich al helemaal thuis, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken! 

De andere pups en Jikke kregen de kans niet om Liefke te missen, want er stond een wel heel bijzonder uitje voor de middag gepland: omdat het Moederdag was gingen we met mijn ouders en zusje naar Dierenpark Amersfoort! 
Pups in de wandelwagen, af en toe een stukje lopen of op de arm, die keken hun ogen uit. Vrijwel niks was spannend, alleen het miniatuurtreintje dat daar rondreed schrokken ze even van 😂 . Uiteraard hadden wij ook de nodige bekijks met 3 pups! Voor veel kinderen waren de pups waarschijnlijk het leukste dier van de dag 😉 
Tussendoor powernapjes in de wagen en op de terugweg waren ze ook knock-out. 
Thuis moest alles even verwerkt worden, en hoe kan je dat nou beter doen door als een malle te gaan spelen en rennen… Op een gegeven moment hebben we ze verplicht op rust gezet, ze waren duidelijk oververmoeid en daardoor hyperactief. Ze vielen toen inderdaad als een blok in slaap. 

Na een goede nacht slaap konden de pups er weer aardig tegenaan en zijn we – voordat het erg warm zou worden – naar de bossen van de Lage Vuursche gereden. Heerlijk rustig zo op maandagochtend! Echt een cadeautje na het drukke weekend. 
De rest van de dag hebben de pups heerlijk liggen slapen! 

De gewichtjes:

Loke (Bont) – geboorte 236 gram – nu 2950 gram (1250%)
Midas (Groen) – geboorte 187 gram – nu 2550 gram (1364%)
Liefke (Roze) – geboorte 230 gram – nu 2470 gram (1074%)
Molly (Paars) – geboorte 195 gram – nu 2330 gram (1195%)

Eén reactie

  • Guia

    Straks heb je een leeg huis 😢. Gelukkig blijven Floortje en Jikke 💗💗🦮🦮. Het is altijd leuk jouw blog te volgen 😊👍