Nestje 2022

Een week oud

De pups zijn een week oud en het gaat super! Gisteren hadden 3 van de 4 hun geboortegewicht verdubbeld, en vandaag de laatste ook. Dat was pupje Roze, die in het begin als enige iets was afgevallen, en dus een beetje achterliep op de rest. 
Jikke heeft haar draai als moedertje nu ook gevonden. 
In het begin was ze daarin nog een beetje zoekende, maar nu weet ze precies bij welke geluidjes ze even moet gaan kijken en wanneer ze dat rustig kan negeren. 

De eerste paar dagen had pupje Roze een aantal keer de melk uit haar neus lopen. Dit kan een teken zijn van een gespleten gehemelte, dus even extra goed in het bekkie gekeken. Gelukkig geen gaatje te zien, dus dan is het waarschijnlijk door gulzigheid. De laatste dagen zie ik het niet meer bij haar en ze groeit goed, dus geen reden meer voor ongerustheid. Ook James Bont (de bijnaam die we pupje Bont hebben gegeven) is af en toe te gulzig en heeft de melk dan uit zijn neus. Met zijn 500 gram zou je toch zeggen dat hij niks te kort komt!

De dag na de geboorte werd Floortje door Jikke weggegromd als ze in de buurt kwam van de werpkist. Gelukkig was dat al na 24 uur weer over. We zorgen er wel voor dat Floor niet in de werpkist gaat, maar als de pups er uit zijn (op schoot of in het mandje om de kist te verschonen) dan kan ze gezellig mee moederen en likjes geven aan de pups. 

Voeden terwijl de kist verschoond wordt

Verder stond deze week voornamelijk in het teken van rust, de pups doen niet veel meer dan drinken en slapen. 
Wel zijn de nageltjes al voor de eerste keer geknipt, die zijn vlijmscherp!

Vanaf woensdag is kraamvisite welkom om ze te komen bewonderen! (Tip: ze zijn eigenlijk nog leuker als ze een paar weekjes ouder zijn en de wereld beginnen te ontdekken.) 

De gewichtjes tot nu toe:

Bont – geboorte 236 gram – nu 507 gram
Groen – geboorte 187 gram – nu 430 gram
Roze – geboorte 230 gram – nu 470 gram
Paars – geboorte 195 gram – nu 430 gram

De officiële namen zijn nu ook bekend, wie welke naam krijgt bepalen we later! 
De reutjes: Midas en Morris
De teefjes: Molly en Madeliefke

P.S. We krijgen regelmatig de vraag of er nog pups beschikbaar zijn. Dit is helaas niet het geval. Markiesjes zijn erg gewild en er worden er maar een beperkt aantal per jaar geboren. De rasvereniging houdt een wachtlijst bij met mensen die een pup willen en bemiddelt tussen pupafnemer en fokker. Gemiddeld staan deze mensen zo’n 2 jaar op de lijst voor ze aan de beurt zijn. 
2 van onze pups gaan via de wachtlijst en 2 pups plaatsen we zelf (via onze eigen ‘wachtlijst’). 

5 reacties

 • Guia

  Wat schatjes!! Jullie zijn vast heel druk met ze. We komen graag even langs als ze ouder zijn, rond Pasen. Groetjes voor jullie en veeellll knuffels voor de puppies, moeder en oma! 🤗❤️🤗❤️🤗❤️🤗

  • Ramona

   Wat een prachtige pups 😍 en een zorgzame moeder👌 Ubercute!
   Heel leuk dat je een blog bijhoudt! Wij volgen op de voet 😊

 • Marjan

  Zó lief en wat doet Jikke het super! ♥️ We verheugen ons er heel erg op om de pups vrijdag te komen bewonderen. 🥰