Nestje 2022

Twee weken oud, het beginnen hondjes te worden

Waar is onze zonnebril?

De rust is bijna voorbij…
Afgelopen woensdag verraste pupje Roze ons door ’s ochtends ineens de oogjes open te hebben. Die was er vroeg bij gelijk op dag 10! De rest vond het nog wel even prima en op vrijdag was James Bont de volgende die de wereld maar eens ging bekijken. Groen en Paars volgden op zaterdag. Ze zien in eerste instantie dan nog niet zo veel, maar nu hebben we wel het idee dat ze ook echt bewust beginnen te kijken. 
Ze gaan nu ook steeds meer lopen in plaats van tijgeren, nog even en ze rennen door de kamer!

Het loopt verder allemaal voorspoedig. Jikke is een tevreden moedertje, al wordt ze wel een beetje mager. Ze krijgt nu ruim 3x haar normale dagportie, dat verhogen we nog tot uiteindelijk zo’n 5x de normaal. Af en toe loopt ze ’s nachts nog te spoken. Dan moet ze plassen en kan daarna haar draai niet vinden. Of ze spot een kat in de tuin en blaft iedereen wakker…. 

Kleine fotoshoot gedaan met de puppy’s, klik op de foto’s voor een vergroting!

De kraamvisite komt nu op gang, gelukkig heeft Jikke er geen problemen mee als er pupjes op schoot worden genomen. 
Jikke gaat sinds een weekje ook weer gezellig mee wandelen, we kunnen rustig 2 uurtjes van huis weg, de pups liggen dan heerlijk op een kluitje te slapen. 

De gewichtjes:

Bont – geboorte 236 gram – nu 792 gram (335%)
Groen – geboorte 187 gram – nu 688 gram (368%)
Roze – geboorte 230 gram – nu 748 gram (325%)
Paars – geboorte 195 gram – nu 675 gram (346%)

Net de oogjes open:

(klik op de foto’s voor een vergroting)

5 reacties

 • Peter Smit

  Wat een prachtige foto’s! En wat groeien ze ontzettend hard! Het worden al echt hondjes. Nog even en ze zitten overal op, onder en tussen. 😁

 • Rosemary

  Hoi, wat een schitterende hondjes.
  Onze Jikke is nu ruim 2 weken gelden gedekt. Ook zij is een zwart markiesje en ze is ook gedekt door een zwart met witte reu. Ik ben benieuwd of we ook bonte puppy’s krijgen. Bedankt voor de blog , dan kunnen we een beetje zien wat we kunnen verwachten, groetjes Rosemary

  • Serina van Pomeren

   Wat leuk en ook een naamgenoot! Hoop dat ze drachtig is 😊. Onze Jikke haar vader is bont, dus het kwam wel van 2 kanten. Maar blijft een verrassing wat er uit komt!